poniedziałek, 29 grudnia 2014

Czekoladowy pudding jaglany z bananem i cynamonem posypany orzechami włoskimi

Wspaniała alternatywa dla codziennej owsianki, która może się szybko znudzić. Jaglanka jest doskonałym źródłem wielu wartościowych składników odżywczych, ponieważ kasza jaglana jest jedną z najzdrowszych. Zawiera dużo łatwo przyswajalnego białka, witaminy z grupy B oraz żelazo i magnez. Pyszna, zdrowa i czekoladowa!

Składniki:
  • 3 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 łyżeczka ciemnego kakao
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 banan rozgnieciony widelcem
  • 1 łyżeczka miodu
  • 2 łyżki mleka
  • kilka posiekanych orzechów włoskich
Kaszę umieścić w garnku, podlać mlekiem i podgrzać na małym ogniu. Dodać resztę składników i wymieszać. Trzymać na palniku i nadal podgrzewać ok. 1 minutę.

Podawać na ciepło posypane orzechami włoskimi.

Smacznego! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)