czwartek, 1 stycznia 2015

Wrapy, czyli naleśniki ziołowe z ulubionymi dodatkami

Szybkie w przygotowaniu naleśniki ziołowe z kremowym serkiem śmietankowym, przełożone plastrami wędzonego łososia lub włoskiej szynki parmeńskiej z dodatkiem świeżej sałaty. Czy może istnieć lepsza przekąska ? 




Składniki:
  • 2 jajka
  • 2 łyżki wody
  • 1 łyżka mąki pełnoziarnistej
  • 1/2 łyżki ziół (bazylia, oregano itp.)
  • sól
  • pieprz
Dodatkowo: serek kremowy np. Mój Ulubiony, Almette, łosoś wędzony, szynka parmeńska, sałata itp.

Rozgrzać patelnie. Wszystkie składniki oprócz dodatków wymieszać w  misce za pomocą łyżki. Patelnię przesmarować masłem i wylać tyle ciasta, aby pokryło powierzchnię cienką warstwą. 
Smażyć naleśnika do zniknięcia surowego ciasta. 

Przełożyć na talerz, posmarować serkiem, ułożyć plasterki szynki lub łososia i sałatę. Zawinąć i podawać.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)