sobota, 23 kwietnia 2016

Dietetyczne chrupki czekoladowe nesquik

Płatki z mlekiem. Podstawowy posiłek ucznia od podstawówki do liceum - przynajmniej w moim przypadku :) Pomijamy oczywiście fakt, że sklepowe chrupki to w głównej mierze cukier i konserwanty... co tam, miseczka Chocapic'ów czy też Kangusów była obowiązkowym punktem każdego poranka od zerówki. Jako, że moje nawyki żywieniowe uległy diametralnej zmianie, trzeba było zrezygnować z takich przysmaków. Przepisu na zdrową wersję płatków szukałam dość długo, aż w końcu znalazłam recepturę. Troszkę zmodyfikowana trafia prosto do Was! Jestem pewna, że przypadnie Wam do gustu. Nesquiki są bardzo czekoladowe i równie chrupiące jak oryginał, a przy tym bez grama białego cukru i sztucznych dodatków!


Składniki:
  • 30 g oleju kokosowego
  • 3 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka miodu (lub inny słodzik do smaku)
  • 90 g mąki owsianej lub płatków samodzielnie zmielonych na mąkę
Piekarnik rozgrzać do 175 *C. Olej kokosowy roztopić. Dodać pozostałe składniki i wymieszać łyżką. Konsystencji masy powinna pozwalać na formowanie kuleczek. W razie potrzeby dosypać mąki. Ręce można zwilżyć wodą i formować małe okrągłe kuleczki. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 5-7 minut. Chrupki stwardnieją kilkanaście minut później.

Spożywać z jogurtem, mlekiem, mlekiem sojowym lub jako przekąska.

Smacznego!

piątek, 22 kwietnia 2016

Dietetyczne czekoladki kokosowe Bounty

Wyczekiwany przepis <3 Zaopatrzyłam się w olej kokosowy i od tej pory będzie często pojawiał się w przepisach, głównie w słodkościach, ale kto wie co wpadnie mi do głowy. Czekoladki można nazwać 99,9% kakao, ponieważ używamy prawdziwego kakao bez dodatków. Jako nadzienie wykorzystałam masę kokosową z kremowego serka i wiórków. Jeśli macie w domu foremkę do lodu zabierajcie się do pracy!



Składniki:
  • 20 g oleju kokosowego, rozpuścić
  • 3 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka erytrolu lub miodu
Masa:
  • 1 łyżeczka jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • 3 łyżki serka kremowego np. Mój Ulubiony 
Olej roztopić. Wymieszać z kakao i miodem. Odłożyć 1/3. Foremkę do lodu lub czekoladek wysmarować cienką warstwą masy, tak żeby brzegi wytłoczenia pokryły się czekoladą. Odłożyć do zamrażarki do stwardnienia. W tym czasie wymieszać jogurt, serek, wiórki. Wyjąć foremkę i napełnić prawie po same brzegi. Zostawić troszkę miejsca od góry i uzupełnić pozostałą czekoladą. Ponownie schłodzić w zamrażarce np całą noc. Wyjąć i przechowywać w lodówce.

Jeśli nie dysponujecie olejem kokosowym można wykorzystać dowolną czekoladę gorzką, rozpuścić ją i dalej postępować jak w przepisie.

Smacznego!

Tortilla z indykiem, pomidorem i sosem czosnkowym

Nie musicie już rezygnować z fast-food'ów! Oczywiście z tych zdrowych :) Postanowiłam jednak iść jeszcze dalej i przygotować wersję dla osób, które unikają lub całkowicie eliminują węglowodany z diety. Nasz wrap nie zawiera ani grama mąki - przypomina cienki omlet, w który zawijamy dowolne nadzienie. Może to być mięso wołowe lub drobiowe, ja dysponowałam indykiem upieczonym w przyprawach. Do tego świeże warzywa i idealna kolacja no carbs gotowa. 



Wrap:
  • 2 jajka
  • 1/2 łyżeczki rozmarynu
  • sól
  • pieprz
 Rozgrzać patelnię. Składniki zmiksować i wylać na patelnię. Smażyć po 5 minut z każdej strony. Odłożyć na talerz.

Dodatkowo:
  • pokrojona sałata lodowa
  • 1/2 pomidora
  • dowolne mięso pieczone np. indyk
  • sól
  • pieprz
  • plasterek czerwonej cebuli
Sos:
  • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 ząbek czosnku
 Wrap wypełnić nadzieniem i polać sosem. Podawać natychmiast.

Smacznego!

Owsiane ciasteczka cytrynowe z kawałkami czekolady bez cukru

Proste ciasteczka owsiane z lekką cytrynową nutą i dużą ilością czekoladowych drobinek, które rozpływają się w ustach... Możecie użyć dowolnej substancji słodzącej np. miodu, ksylitolu, erytrolu, ewentualnie cukru trzcinowego. Mąkę owsianą można przygotować samemu w domu lub kupić gotową. Zapraszam :)


Składniki:
  • 100 g mąki owsianej
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego lub masła orzechowego
  • skórka otarta z połowy cytryny
  • pół tabliczki gorzkiej czekolady bez cukru posiekanej
  • 3 łyżki mleka (można dodać więcej w zależności od konsystencji ciasta)
  • 1 łyżeczka dowolnego słodzidła
 Do miski wsypać mąkę, dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Wyłożyć na blat lub stolnicę i rozwałkować na grubość ok 0,5 cm. Wyciąć kształty i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 

Piec 12-15 minut 180*C.

poniedziałek, 18 kwietnia 2016

Jaglanka z bananem i czekoladą bez cukru

Od dawna przymierzałam się do spróbowania płatków jaglanych. Do tej pory wystarczały mi owsiane, ale szczerze przyznam, że troszkę mi się przejadły. Płatki są cennym źródłem węglowodanów oraz witamin z grupy B. Warto zwrócić uwagę na to, że nie zawierają glutenu, a także są zasadotwórcze. Jako że to moja pierwsza próba, podałam z zawsze pasującymi dodatkami - bananami i czekoladą bez cukru. 


Składniki:
  • niepełna szklanka mleka (może być roślinne)
  • 3 łyżki płatków jaglanych
  • banan
  • kostka gorzkiej czekolady bez cukru
Mleko zagotować, wsypać płatki i gotować na małym ogniu ok 4 minuty, aż zgęstnieją. Banana pokroić w plasterki, ułożyć na wierzchu. W środek ciepłych płatków włożyć kostkę czekolady, rozpuści się.  Podawać od razu.

Smacznego!

Dietetyczny pudding waniliowo-czekoladowy

Uwielbiam wszelkiego rodzaju budynie, kremy i musy. Stanowią pyszny deser lub sycące śniadanie jeśli wykonamy np z kaszy jaglanej czy płatków owsianych. Tym razem postanowiłam na wersję bez węglowodanów (jeśli użyjemy erytrolu). Bazą deseru jest serek homogenizowany i jogurt naturalny więc deser jest idealny dla osób dbających o dietę. Podane składniki wystarczą na dwie porcje. Zapraszam!


Masa ciemna:
  • 3 łyżki serka homogenizowanego
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka erytrolu lub innego słodzidła
  • kropelka aromatu waniliowego
  • 2 łyżeczki kakao
  • 1 łyżeczka żelatyny + 1 łyżka zimnej wody 
Żelatynę zalać wodą, odstawić do napęcznienia. Serek wymieszać łyżką z jogurtem, słodzidłem, aromatem i kakao. Żelatynę rozpuścić w mikrofali lub na palniku. NIE MOŻE SIĘ ZAGOTOWAĆ. Wlać masę do foremek silikonowych lub specjalnych do galaretek.

Jasna masa:
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka erytrolu lub innego słodzidła
  • kropelka aromatu waniliowego
  • 1 łyżeczka żelatyny + 1 łyżka zimnej wody 
Masę przygotować tak samo jak ciemną. Wyłożyć na poprzednią warstwę i schłodzić w lodówce ok 3 godziny, do stężenia.

Gotowy pudding wyłożyć na talerzyk. Foremkę można zanurzyć na chwilę we wrzątku, aby deser łatwiej odszedł od ścianek.

Smacznego!

niedziela, 17 kwietnia 2016

Mrożony mus kawowy

Za oknem dziś lato więc pora na desery lodowe :) Przedstawiam coś dla wielbicieli kawy i orzeźwiających napojów. Do przygotowania deseru wykorzystałam Thermomix, ponieważ znakomicie ubija mleko (nawet takie 2%), ale możecie oczywiście ubić je za pomocą specjalnego przyrządu lub miksera z końcówką. Szklanki, w których podamy kawę można udekorować syropem czekoladowym - ja starałam się, aby deser pozostał jednak dietetyczny. Zapraszam!


Składniki:
  • 100 g kostek lodu
  • 3 łyżki kawy rozpuszczalnej
  • 400 ml mleka
  • ewentualnie cukier, miód, słodzik
  • 1 łyżka likieru kawowego
Jeśli posiadacie Thermomix: Lód i kawę umieścić w naczyniu. Zmiksować 15 s, obr. 10. Zgarnąć lód ze ścianek naczynia, dodać pozostałe składniki - 30 s obr, 7. Przelać do wysokich szklanek.

Metoda dla pozostałych: Lód pokruszyć za pomocą wałka lub tłuczka. Mleko ubić razem z kawą za pomocą trzepaczki/ubijaczki elektrycznej lub miksera z końcówkami do białek. Dodać pokruszony lód, likier i wymieszać. 

Smacznego!

Omlet orzechowy bez mąki

Kolejna propozycja na słodkie śniadanie bez mąki. Sprawdzi się również u osób, które unikają węglowodanów w diecie (kiwi można zastąpić malinami lub truskawkami - są nisko kaloryczne). Dodatek mielonych orzechów sprawia, że omlet nie kruszy się i ma cudowny posmak. Smacznego!

 
Składniki:
  • 2 jajka
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1/2 łyżeczki kakao
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka mielonych orzechów
 Rozgrzać patelnię. Składniki dokładnie zmiksować i wylać na patelnię. Smażyć pod przykryciem 5 minut z każdej strony.

Krem:
  • 1/2 opakowania serka homogenizowanego
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • kropelka aromatu waniliowego
Serek połączyć z jogurtem i aromatem. Opcjonalnie dosłodzić. Podawać z plasterkami kiwi.

Smacznego!



Kasztanki bez cukru i masła

Pierwszy przepis z cyklu "odchudzonych słodyczy" :) Pomysł zaproponowała jedna z czytelniczek a mi pozostało tylko opracować recepturę. Kasztanki, które dziś przedstawiam nie zawierają ani grama białego cukru i masła. Stanowią idealna alternatywę dla sklepowej wersji tych czekoladek. Moim zdaniem smakują lepiej niż oryginał a przy tym są dużo zdrowsze :) Na pewno Wam posmakują :)




Składniki:
  • 170 g ciastek owsianych, można upiec samodzielnie lub kupić dobrej jakości bez sztucznych dodatków 
  • 4 łyżeczki mleka w proszku
  • 3 łyżki mleka
  • 3 łyżki oleju kokosowego, ew. masła klarowanego 
  • 6 łyżek mielonych orzechów włoskich
  • 1 łyżka miodu lub dowolnego słodzika 
  • 2 łyżeczki kakao
Ciastka zmielić na drobny pył. Olej rozpuścić. Dodać pozostałe składniki i wymieszać (masa siądzie się w lodowce). Z masy formować dowolne kształty i układać na talerzyku. Schłodzić kilka godzin w lodowce. Podawać schłodzone. 

Smacznego!

wtorek, 12 kwietnia 2016

Dietetyczne ciasto kokosowe z malinową masą

Maliny + kokos = coś pysznego! Ciasto jest alternatywą dla tradycyjnych wypieków, które zawierają dużą ilość masła i białego cukru. Wbrew ogólnemu przekonaniu, zdrowe desery nie są suche i bez smaku. Wręcz przeciwnie. Po prawie dwóch latach eliminowania cukru i gotowych słodkości mogę z ręką na sercu stwierdzić, że nigdy nie powróciłabym do poprzednich nawyków żywieniowych. Słodkie batony czekoladowe, żelki i landrynki działają na mnie odrzucająco. Naprawdę, wolę przygotować super słodki deser ze zdrowych składników i zjeść kawałeczek więcej niż katować się ćwiczeniami, żeby spalić efekt jednej chwili słabości :) Ciasto, które dziś proponuję jest bardzo proste w wykonaniu i zadziwiająco smaczne jak na tak małą ilość składników. Jestem pewna, że go pokochacie <3





Ciasto:
  • 100 g mąki owsianej
  • 1 jajko
  • 50 g mąki kokosowej lub wiórków zmielonych na mąkę
  • 4 łyżki wiórków kokosowych (nie mielimy ich)
  • 6 łyżek mleka (może być sojowe lub ryżowe)
  • 1 spora łyżka miodu lub innego słodzidła
Składniki wymieszać widelcem do uzyskania jednolitego ciasta. Formę 18 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 185*C. Piec 15 minut. W tym czasie przygotować krem.

Krem:
  • 250 g twarożku półtłustego
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 szklanka mrożonych malin (rozmrozić)
  • 3 łyżki kaszy manny
  • 4 łyżki mleka
 Twarożek zmiksować z miodem i malinami. Kaszę zalać mlekiem i podgrzać w mikrofali, odstawić, aż napęcznieje. Dodać do masy i zmiksować. Schłodzić w lodówce do czasu wystudzenia ciasta.

Wystudzone ciasto posmarować kremem. 

Smacznego!

niedziela, 10 kwietnia 2016

Dietetyczny mus czekoaldowy bez cukru

Jeśli tak jak ja uwielbiacie czekoladę i dbacie o dobre źródła kalorii zapraszam na dietetyczny mus czekoladowy bez masła i cukru! Jako bazę wykorzystałam ugotowaną ciecierzycę. Nie bójcie się - nie czuć jej w deserze. Można także wykorzystać czerwoną fasolę, ale uważam, że jej smak delikatnie się przebija. Całość jest kremowa, puszysta i niskokaloryczna - idealna gdy przychodzi czas na słodką zachciankę :)



Składniki:
  • 3/4 szklanki ugotowanej ciecierzycy* lub z puszki
  • 4 łyżeczki kakao
  • 1-2 łyżeczki miodu 
  • 1/2 łyżeczki przyprawy korzennej lub cynamonu
  • 3 łyżeczki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka żelatyny
  • zimna woda
 Żelatynę zalać wodą do pokrycia. Składniki zmiksować na gładki mus. Jeśli będzie za rzadki dodać więcej jogurtu i ponownie zmiksować. Żelatynę rozpuścić w mikrofali lub na małym ogniu. NIE MOŻE SIĘ ZAGOTOWAĆ. Wymieszać z musem. Przelać do silikonowych foremek i schłodzić w lodówce kilka godzin. 

Podawać z roztopioną gorzką czekoladą, jogurtem lub bananami.

Smacznego! 

*Ciecierzycę zalać wodą do pokrycia i pozostawić na całą noc, aby napęczniała (podwoi swoją objętość). Następnego dnia odlać wodę i wlać świeżą. Gotować 40 minut do miękkości. Można także użyć gotowej ciecierzycy z puszki. należy ją odsączyć i przelać wodą.

sobota, 9 kwietnia 2016

Mini fit szarlotka z orzechową kruszonką

Jeśli nie macie czasu na pieczenie dużej szarlotki podsyłam przepis na miniaturową wersję tego przysmaku. Co więcej, na takie ciasteczko mogą pozwolić sobie nawet osoby będące na diecie! Mini deser przygotujecie w 20 minut. W środku nie ma ani grama mąki i cukru. Jeśli lubicie jabłka, cynamon i orzechy - będziecie w niebie!



Składniki:
  • 1/2 szklanki płatków owsianych
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • kilka orzechów włoskich, posiekanych
  • 1 jabłko
 Jabłko wydrążyć z nasion. Pokroić na ósemki, a następnie w cienkie plastry. Ułożyć na dnie żaroodpornej kokilki (u mnie dwie). Płatki wymieszać z płynnym miodem, cynamonem i jabłkami. Równomiernie przykryć owoce.

Piec 15 min w 180*C.

Smacznego!

Omlet kawowy bez mąki z kremem waniliowym, bananem i czekoladą bez cukru

Uwielbiam kiedy po śniadaniu jest czas na porządny trening siłowy, można wtedy pozwolić sobie na prawdziwą ucztę o poranku. Dziś postawiłam na tradycyjnego omleta bez mąki, ale w bogatej wersji. Waniliowy krem powstał z kremowego serka, jogurtu naturalnego i aromatu waniliowego. Jako słodzika użyłam erytrolu, który ma tylko 20 kcal w 100 g. Omlet złożyłam na pół i wypełniłam plasterkami banana. Roztopiona belgijska czekolada jest zwieńczeniem całości :)


Składniki:
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej w proszku
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka dowolnych mielonych orzechów
Rozgrzać patelnię. Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Wylać na patelnię i smażyć na małym ogniu, aż ciasto się zetnie, przewrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze chwilę.

Krem:
  • 3 łyżki serka kremowego np. Mój Ulubiony 
  • kropelka aromatu waniliowego
  • 3 łyżeczki jogurtu naturalnego
 Składniki wymieszać na gładki krem. Nałożyć krem za pomocą szprycy i ozdobnej końcówki lub łyżeczką. 

Podawać z plasterkami banana, polane roztopioną gorzką czekoladą.

Smacznego!

piątek, 8 kwietnia 2016

Batoniki owsiane z truskawkową pianką

Pyszne, lekkie i dietetyczne! Spód batoników to płatki owsiane wymieszane z musem jabłkowym i dodatkiem płynnego miodu - bez pieczenia. Pianka jest niskokaloryczna, ponieważ powstaje z serka wiejskiego i mrożonych lub świeżych truskawek (o tej porze roku polecam mrożone). Zaletą batoników jest to, że nie wymagają użycia piekarnika. Można dowolnie modyfikować składnikami i użyć innych ulubionych owoców.



Spód:
  • 3/4 szklanki płatków owsianych
  • 1 jabłko
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  •  3 łyżki wody lub soku jabłkowego bez cukru
Jabłko pokroić na mniejsze kawałki, zalać wodą lub sokiem i zmiksować na mus. Dodać płatki, miód i cynamon, wymieszać do połączenia i odstawić na 10 minut. Przygotować foremkę prostokątną (u mnie 20 cm x 5 cm), wyłożyć folią spożywczą. Przełożyć masę i docisnąć równomiernie, umieścić w lodówce. 

Mus:
  • 150 g serka wiejskiego
  • 1 łyżeczka miodu
  • kilka truskawek
  • 1 łyżeczka żelatyny
  • 3 łyżki zimnej wody
Żelatynę zalać wodą i odstawić do napęcznienia. Serek zmiksować z truskawkami i miodem. Żelatynę rozpuścić w mikrofali lub w garnuszku, NIE MOŻE SIĘ ZAGOTOWAĆ. Dodać do musu i wymieszać. Całość wyłożyć na spód owsiany i schłodzić ok 3 h. 

Po tym czasie wyjąć, pokroić na kawałki i podawać.

Smacznego!

poniedziałek, 4 kwietnia 2016

Fit babeczki czekoladowe z kremem kokosowym

Cudowne babeczki na kruchym, czekoladowym spodzie wypełnione gęstą masą kokosową... czyli legalne przyjemności! Przepis powstał na bazie babeczek bananowych z kremem, które tak przypadły Wam do gustu. Znając preferencje Czytelników połączenie kokosa i czekolady będzie strzałem w dziesiątkę!!!!!
 
 
Spody (6 babeczek):
  • 1 rozgnieciony banan
  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka masła orzechowego
Składniki połączyć w misce. Nabierać łyżkę masy, ścisnąć w ręce i wylepiać foremki silikonowe, aż po same brzegi. Piec 20 minut w 180*C.
 
Krem:
  • 4 łyżki serka kremowego np. Mój Ulubiony lub Philadelphia
  • 1 łyżeczka miodu
  • 4 łyżeczki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki mleka w proszku (ew odżywki białkowej)
  • 1/2 szklanki wiórków kokosowych
 Składniki wymieszać na pomocą łyżki do uzyskania jednolitej masy. Schłodzić w lodówce. 
 
Wystudzone spody napełnić kremem.  Można polać roztopioną gorzką czekoladą.

Smacznego!

piątek, 1 kwietnia 2016

Fit pralinki a'la Ferrero Rocher

Wreszcie są! Wybaczcie, że tak długo, ale  przecież lepiej późno niż wcale :) Teraz do rzeczy. Czekoladki są cudowne. Nic więcej nie trzeba dodawać, wystarczy spróbować! Jedna kulka sklepowej wersji przysmaku to ok 80 kcal, w tym cukier i oleje. Jeśli jesteście fanami tych słodyczy zachęcam do przygotowania sto razy zdrowszej wersji! 



Składniki:
  • 125 g jogurtu naturalnego
  • 4 łyżki serka kremowego np. Mój Ulubiony lub Philadelphia
  • 30 g ciemnego kakao
  • 2 łyżeczki miodu
  • 2 łyżeczki mleka w proszku 
  • 4 kostki gorzkiej czekolady
  • kilka orzechów laskowych
Wszystkie składniki umieszczamy w misce.  Dokładnie mieszamy za pomocą łyżki. UWAGA! Nie zjedzcie całej masy prosto z miski :) Masę umieszczamy w zamrażarce na ok 1 godzinę. Wyjmujemy. Za pomocą dwóch łyżek formujemy kulki i układamy na talerzy wyłożonym folią spożywczą. Ponownie schładzamy w zamrażarce do stwardnienia. W międzyczasie roztapiamy czekoladę,  siekamy orzechy i łączymy. Schłodzone czekoladki polewamy roztopioną czekoladą. Przechowujemy w lodówce.

Smacznego!


Naleśnik bananowy z pomarańczą

Naleśnik czy omlet? Wybór nazwy należy do Was :) Mnie pozostaje podać przepis na pyszne śniadanie, pełne wartościowych produktów. Jest to skrzyżowanie ciasta bananowego z omletem. Naleśnik jest wilgotny i pysznie smakuje z dodatkiem świeżej pomarańczy :)


Składniki:

  • 2 jajka
  • 1,2 banana
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Rozgrzać patelnię. Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Wylać na patelnię i smażyć na małym ogniu, aż ciasto się zetnie, przewrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze chwilę.

Podawać z kawałkami świeżej pomarańczy, polane jogurtem. 

Smacznego!

Omlet cynamonowo-czekoladowy z ananasem i kiwi

Ostatnio polubiłam omlety bez ubijania białek :) Są niezwykle szybkie, a równie pyszne jak te klasyczne. Chociaż sama nie wiem, która receptura jest oryginalna :) Wystarczy zmiksować wszystkie składniki i wylać na rozgrzaną patelnię. Otrzymamy omlet wielkości dużego naleśnika, czyli mnóstwo miejsca na ulubione nadzienie!


Składniki:

  • 2 jajka
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1/2 łyżeczki kakao
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka dowolnych mielonych orzechów
Rozgrzać patelnię. Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Wylać na patelnię i smażyć na małym ogniu, aż ciasto się zetnie, przewrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze chwilę.

Dodatki:
  • jogurt naturalny
  • orzechu
  • ananas
  •  kiwi

Smacznego!