Cudowne babeczki na kruchym, czekoladowym spodzie wypełnione gęstą masą kokosową... czyli legalne przyjemności! Przepis powstał na bazie babeczek bananowych z kremem, które tak przypadły Wam do gustu. Znając preferencje Czytelników połączenie kokosa i czekolady będzie strzałem w dziesiątkę!!!!!
Spody (6 babeczek):
- 1 rozgnieciony banan
- 1 szklanka płatków owsianych
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka masła orzechowego
Składniki połączyć w
misce. Nabierać łyżkę masy, ścisnąć w ręce i wylepiać foremki
silikonowe, aż po same brzegi. Piec 20 minut w 180*C.
Krem:
- 4 łyżki serka kremowego np. Mój Ulubiony lub Philadelphia
- 1 łyżeczka miodu
- 4 łyżeczki jogurtu naturalnego
- 2 łyżeczki mleka w proszku (ew odżywki białkowej)
- 1/2 szklanki wiórków kokosowych
Wystudzone spody napełnić kremem. Można polać roztopioną gorzką czekoladą.
Smacznego!
Na deser świetne, bardzo apetycznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńJaką konsystencję ma mieć krem? Czy spód babeczek jest miękki czy twardy? :)
OdpowiedzUsuńSpód jest twardy :) Krem natomiast jest dość gęsty, można go nałożyć łyżką :)
UsuńDziękuję :)
UsuńBardzo fajny wpis. Pozdrawiam !
OdpowiedzUsuńBardzo fajny wpis. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń