niedziela, 18 stycznia 2015

Oczyszczający koktajl pietruszkowo-jabłkowy z kiwi

Natka pietruszki to bogate źródło potasu, żelaza, magnezu, sodu, wapnia, fosforu i fluoru. Już jedna łyżka tego warzywka pokrywa dzienne zapotrzebowanie na witaminę C! Nie każdy jednak lubi jej smak - można to zmienić ! Koktajl jest przygotowany na bazie soczystego jabłka i kiwi, z dodatkiem miodu, co neutralizuje smak pietruszki pozostawiając jedynie delikatny, przyjemny aromat :)





Składniki:
  • 2 gałązki nie pietruszki soczyste
  • 1 soczyste jabłko
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 kiwi
  • woda
Kiwi obieramy ze skórki. Jabłko kroimy na kawałki, nie obieramy ze skórki! Składniki umieszczamy w wysokim naczyniu i miksujemy na jednolitą masę. Dolewamy tyle wody, aby rozrzedzić  koktajl (ok pół szklanki).

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)