wtorek, 12 września 2017

Czekolada orzechowa bez cukru

Pyszna, domowa czekolada przygotowana bez użycia białego cukru i innych sztucznych dodatków. Przepis można wykorzystać w inny sposób i wymyślić własną kompozycję smakową np. kokosową. Spróbujcie nie zjeść całej na raz!



Składniki:
  • 3 łyżki oleju kokosowego
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki mleka w proszku (lub więcej)
  • 1 łyżka masła orzechowego
Olej i miód rozpuścić, jeśli są stałe. Wymieszać z resztą składników, na koniec dodawać mleko w proszku do osiągnięcia odpowiedniej konsystencji. Masę przelać do kwadratowej foremki i umieścić w lodówce do stężenia. 

Do masy można dodać orzeszki ziemne.

Smacznego!

 

1 komentarz:

  1. Wspaniały przepis <3 Muszę wypróbować. Mnie zawsze w chwilach ochoty na słodkie ratują muffinki z wysyłką

    OdpowiedzUsuń

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)