tag:blogger.com,1999:blog-1075995761450423948.post2351341346022832205..comments2023-10-19T12:47:25.070+02:00Comments on Chocolate Muffin Blog: Śniadaniowy torcik czekoladowy z kremem i dżemem malinowymUnknownnoreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-1075995761450423948.post-24840720223939856312017-03-24T10:44:15.213+01:002017-03-24T10:44:15.213+01:00Czekam na sprawozdanie :)dziękuję za ciepłe słowa ...Czekam na sprawozdanie :)dziękuję za ciepłe słowa :)Aleksandra, Chocolate Muffin Bloghttps://www.blogger.com/profile/05720536801488970435noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1075995761450423948.post-67701240760536426062017-03-23T22:52:53.921+01:002017-03-23T22:52:53.921+01:00Dziękuję bardzo za szybką odpowiedź :) Wypróbuję w...Dziękuję bardzo za szybką odpowiedź :) Wypróbuję więc w pierwszej kolejności patelnię, a innym razem piec. Wtedy dam znać czy misja zakończyła się powodzeniem :) Podziwiam za bloga i pomysłowość! Magdalenahttps://www.blogger.com/profile/16117547543715555709noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1075995761450423948.post-14530230428951057032017-03-23T12:33:58.240+01:002017-03-23T12:33:58.240+01:00W takim przypadku proszę ubić osobno białka, potem...W takim przypadku proszę ubić osobno białka, potem dodać żółtka i zmiksowac. Wmieszać kakao, budyń, otręby i proszek. Bardzo delikatnie. Piec w 180*C, ile czasu nie mam pojęcia ponieważ jest to bardzo delikatna masa. Zaczęłabym od 10-15 minut. Z tym że nie daję gwarancji,że blaty wyjdą, powinny ale nie probowlam nigdy. Polecam pieczenie ich na patelni. Należy rozgrzać ją odpowiednio wcześniej, posmarować olejem kokosowym lub masłem, zmniejszyć ogień i piec kontrolując czy się nie przypalają. Piekarnik na tak małą porcję nie jest najlepszym rozwiązaniem. Nie gwarantuje że blaty dadzą się przekroic przy upieczeniu w jednej formie. Można piec osobno rozsmarowując na papierze, ale nie wiem czy konsystencja ciasta na to pozwoli. Proszę próbować. Aleksandra, Chocolate Muffin Bloghttps://www.blogger.com/profile/05720536801488970435noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1075995761450423948.post-45239636952297419442017-03-23T10:09:40.037+01:002017-03-23T10:09:40.037+01:00Jeśli nie mam mikrofali, a na pieczenie na patelni...Jeśli nie mam mikrofali, a na pieczenie na patelni na pewno skończy się u mnie przywarciem ciasta do jej powierzchni, czego chcę uniknąć, mogę piec to ciasto standardowo w piecu? :) Jeżeli tak, to na jakich ustawieniach?Magdalenahttps://www.blogger.com/profile/16117547543715555709noreply@blogger.com